Veelgestelde
vragen

Vragen? Wij hebben de antwoorden, Hebbus! Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en vind snel en eenvoudig de informatie die je nodig hebt.

Zie jij jezelf al in zo’n grote bus rijden, maar heb je nog geen rijbewijs-D? Geen probleem! Je kunt het rijbewijs volledig op onze kosten behalen. Zolang je een rijbewijs-B hebt, helpen wij om je droom waar te maken.

Solliciteer simpelweg via de sollicitatieknop. Binnen 2 werkdagen hoor je van ons. We bellen je om je motivatie te bespreken en je meer te vertellen over het buschauffeur-zijn bij EBS. Als we allebei enthousiast zijn, volgt een online test waarin we kijken naar je vaardigheden en denkniveau. Na een positieve test volgt een gesprek met de teammanager op je toekomstige werkplek. Daarna wachten nog een rijproef en een medische keuring. Oh, en we moeten ook een VOG voor je aanvragen. Is alles positief? Dan begint je opleiding en ben je officieel een collega!

Jij bent het gezicht van de bus, dus daar kijken we zeker naar. Maar we willen ook weten wie je bent, wat je leuk vindt en waarom je buschauffeur wilt worden. En natuurlijk vertellen we je meer over EBS.
Om passagiers te mogen vervoeren, moet je medisch fit zijn. Daarom moet je gekeurd worden door een bedrijfsarts of arbodienst. Maar geen zorgen, wij regelen alles voor je.

Als solliciteren niet wil lukken, stuur dan een mailtje naar solliciteren@ebs-ov.nl.

Als je fulltime studeert, ben je gemiddeld 2 maanden bezig. Maar als je het naast je huidige baan doet, reken dan op 4 maanden.

Ja, er zijn kosten verbonden aan de opleiding tot buschauffeur. Maar maak je geen zorgen, EBS betaalt deze kosten. Er wordt wel van je verwacht dat je slaagt voor de opleiding, anders kan het zijn dat je de kosten moet terugbetalen.

Als buschauffeur werk je de hele dag met mensen. Van ouderen met vragen tot lollige studenten. Alles komt voorbij én dus zijn communicatieve vaardigheden belangrijk. Jij bent het visitekaartje van de bus. Ook flexibiliteit is belangrijk. Iedere dag is anders en je rijdt ochtenden én avonden. En laten we niet vergeten dat de bus altijd op tijd moet zijn!

Zeker weten! We hebben veel parttime opties zodat je werk en studie makkelijk kunt combineren. 

Nee hoor, we selecteren niet op diploma’s. We kijken vooral naar je vaardigheden en denkniveau. We doen een test om te zien of je de opleiding snel kunt afronden. 
 

Tientallen passagiers vervoeren in de bus is een hele verantwoordelijkheid én daar horen dus ook goede arbeidsvoorwaarden bij. Je valt onder de cao voor het OV. Dit zijn de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

  • Een goed salaris van € 3.100,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur)
  • Minimaal 40 vrije dagen
  • 8% vakantiegeld
  • Eindejaarsuitkering van 1,15%
  • Een vaste eindejaarsuitkering van € 400,- bruto
  • Wisselende diensten, waardoor het werk goed in jouw leven past
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij Rail & OV
  • Een jaarcontract met uitzicht op een contract van onbepaalde tijd
  • Volop trainings-, opleidings-, en ontwikkelingsmogelijkheden

 

Kortom, je verdient niet alleen goed, maar je krijgt ook veel extra’s!

Ja, we hebben verschillende contracten, zowel parttime als fulltime. 

Zeker weten, je krijgt meteen een contract bij EBS. 

Als je klaar bent met de opleiding, ga je eerst 3 weken met een mentor mee op de bus. Hij of zij helpt je met alles, van routes leren tot kaartverkoop. 
 

Ja, we hebben een kledingprotocol en je krijgt een uniform.  

Je rooster is een jaar van tevoren bekend, dus je kunt alles goed plannen. Als er iets is, kun je altijd met je teammanager overleggen. 

Je werkt regelmatig buiten kantooruren en daarnaast af en toe in de weekenden, avonden en feestdagen.

Een plek op de bus is een plek midden in de maatschappij. Als buschauffeur ontmoet je allerlei mensen. Op de ene lijn tref je veel mensen die naar hun werk gaan, op een andere studenten of toeristen. Sommige mensen zijn vrolijk, anderen hebben hun dag niet. Die variatie maakt het werk uitdagend en leuk! Elke dag heb je nieuwe ontmoetingen en verhalen.

De meeste buschauffeurs hebben een roulerend rooster. Dit betekent dat het rooster per week wisselt. De ene week werk je de vroege diensten, terwijl je de andere week avonden werkt. Toch heb je veel inspraak. Samen delen we het werk in en in overleg is er veel mogelijk. Rij je liever ‘s avonds of ben je écht een ochtendmens? Dat kan geregeld worden! Het werk is flexibel. Eindelijk een baan die zich aanpast aan jouw leven in plaats van andersom.

Wat een dag op de bus zo leuk maakt? Dat zijn de collega’s! We lachen elke dag samen. Daarnaast zijn de verschillende lijnen, passagiers en verkeersomstandigheden steeds anders. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk heel afwisselend en leuk!

Vind de baan waar jij blij van wordt bij jou in de buurt

Hebbus! De vacature waar jij naar op zoek bent. Staat de gewenste vacature er niet tussen? Kies dan voor ‘open sollicitatie’ dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Heb je een vraag?

Vind het antwoord hier!

Bel mij terug!

Hebbus, laat ons jou terugbellen! Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Solliciteer direct!

Leuk dat je solliciteer. Laat hieronder je gegevens achter en zeg Hebbus tegen jouw baan als buschauffeur! 

Inschrijven open dag!

Hebbus, leuk dat je wil komen kijken bij de open dag!